Der er mange ting man skal huske på i forbindelse med kørsel i egen bil. Her kan du læse lidt mere om det, så du ikke går glip af vigtig information. Der er nemlig forskel på kørsel i egen bil, hvis du pendler til og fra dit job hver dag, og hvis du bruger offentlig transport. Det skal vi se lidt nærmere på her.
Hvordan fungerer kørselsfradrag?
Hvis du pendler til og fra dit job, så kan du få det der hedder kørselsfradrag, eller befordringsfradrag. Dette indrapporterer du til SKAT. Det er altså et skattefradrag, som kan komme godt med, når det hele skal opgøres. Men hvornår kan du ikke få kørselsfradrag? Kan du få kørselsfradrag, når du kører til arbejde i egen bil?
Hvornår kan man ikke få kørselsfradrag?
Svaret på dette er ja. Det der derimod ikke giver kørselsfradrag, er hvis dit arbejde har stillet en firmabil til rådighed. Hvis du er i ulønnet praktik, så kan du heller ikke få indvilget kørselsfradrag. Det er også mange, der tror at man kan få kørselsfradrag, hvis man kører til og fra studie, men dette er ikke tilfældet. Det er fordi SU ikker løn, og dermed så får du heller intet kørselsfradrag.
Hvis transport til og fra dit arbejde er noget, som din arbejdsgiver betaler, så kan du heller ikke få kørselsfradrag. Men det er en meget god løsning, hvis du kører til og fra dit arbejde i egen bil.
Satserne på kørselsfradrag er 1,96 kr per kilometer de første 25-120 km. (det vil sige, der skal være minimum 25 km) 0,98 kr for over 120 km. per km.
Det er meget godt at vide, hvis man kører til og fra arbejde i egen bil. Det er mange, der pendler flere timer hver dag, og det er rart at det kan betale sig, når skatten skal opgøres.