Synshaller

Skal din bil synes? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Det kan være svært at finde den rigtige synshal og priserne varierer meget. Vi anbefaler at du indhenter 3 tilbud fra forskellige synshaller, for at sikre dig den bedste pris, i nærheden af dig. Læs vores guide her på siden, og bliv klogere på hvordan du kommer lettest igennem syn.

Få tilbud fra værksteder nær dig

Find synshal

Er det tid til at få din bil synet, så er du helt sikkert på jagt efter den synshal, som får flest biler godkendt, så du kan få din bil igennem syn uden for meget besvær og unødvendige udgifter. Der er stor forskel på både pris og kvalitet i landet mange synshaller. Der er alene i danmark over 200 firmaer som tilbyder at syne din bil, det kan derfor være svært at finde rundt i de mange tilbud.

Vi anbefaler at du indhenter tilbud fra flere synshaller, således at du får en skarp og konkurrencedygtig pris på opgaven. Når du har modtaget dine tilbud, bør du gennemgå hver enkelte synshal. Der er ingen grund til at gøre dette inden, da du vil ende med at bruge mange timer på dette, da der er rigtig mange synshaller i danmark. Du kan tjekke synshallerne i dit område på færdselsstyrelsens. Her har du mulighed for at finde de synsrapporter den enkelte synshal har lavet, og dermed se hvor mange af de seneste syn af biler der er gået igennem, samt vurdere firmaet udfra færdselsstyrelsens smileyordning.

Færdselsstyrelsens smileyordning

Smileyordningen lægger vægt på, hvor god den enkelte synshal er til at overholde de tekniske og administrative krav, som regeringen stiller til synshallerne.

Smileyordningen har 5 forskellige smileys alt efter, hvordan de vurderer den enkelte virksomhed. De mulige smileys er:

  • Elite – Høj synskvalitet og er generelt meget velfungerende. Synshaller med elite-smiley begår meget sjældent fejl.
  • Godkendt – Meget velfungerende synshal, som styr på tingene og gør det godt. Alle nye synshaller starter på dette niveau, du bør derfor være særlig opmærksom på at tjekke tidligere synsrapporter.
  • Plads til forbedring – Rimeligt niveau, men bør stramme en smule op. Der bliver begået fejl fra tid til anden.
  • Under opsyn – Denne smiley udløses hvis der er sket mange fejl. Der bliver holdt øje med virksomheder med denne smiley, og der bliver hyppigt aflagt kontrolbesøg.
  • Under skærpet opsyn – Virksomheden lever ikke op til de krav der stilles fra styrelsen, og hvis der ikke rettes op på fejl og mangler hurtigst muligt, risikerer synshallen at blive lukket.

Hvornår skal en bil synes?

Hvis din bil er ny vil den blive indkaldt til syn hver 4. år, da det formodes at den ikke aldres så hurtigt, og dermed er nærmest som ny. Hvis den derimod har nogle år på bagen, skal den synes hvert andet år.

Sådan foregår et bilsyn

Et bilsyn er til for at sikre at din bil overholder de miljømæssige krav, samt de sikkerhedsmæssige krav. Det er altså med andre ord for at sikre at der ikke sker skader på hverken andre eller på miljøet. Når din bil bliver tjekket, tjekker din synshal derfor en række ting, her i blandt: lygter, bremser, dæk og hvor meget den forurener. Når bilen er blevet tjekket, vil du få en af følgende mærkater: “Godkendt”, “Betinget godkendt”, “Kan godkendes efter omsyn” og “Ikke godkendt”. “Ikke godkendt” er det stempel man ikke ønsker at få, da der som regel, er de største udgifter forbundet med denne vurdering. Alt efter hvilken vurdering din bil får, kan du altså frit køre videre – de behøver nemlig ikke at ordne de ting der nævnes i rapporten lige med det samme, medmindre at den er markeret som “Ikke godkendt” eller “Kan godkendes efter omsyn”. Her skal fejl og mangler udbedres, før du kan få lov til at køre videre.Sidste opdateret 19. april 2019