Omregistrering af bil

Har du købt en ny bil? Så er det dit ansvar at omregistrere denne, og det skal gøres inden for tre uger. Omregistreringen er dog forholdsvis smertefri, og kan klares på tre forskellige måder. 

Hvis du ikke omregistrerer køretøjet inden for tre uger, så kan køretøjet i værste tilfælde blive afmeldt ved motorstyrelsen af sælger.

 

De tre måder at omregistrere køretøjet på er som følger:

1. Motorregistret på skat.dk

Omregistrering via motorregistret sker online på SKATs hjemmeside. Denne løsning kræver at du har registreringsattesten samt dit NemID klar. Denne løsning er klart den mest anbefalelsesværdige, dels fordi at du kan klare registreringen hjemmefra, og dels fordi at dette faktisk er den billigste løsning.

Pris: 340 kr.

 

2. Hos en nummerpladeoperatør: 

En nummerpladeoperatør er et sted hvor du både kan købe nummerplader og afmelde eller omregistrere din nye bil. Dette kunne være en synshal eller en bilforhandler. Tag derfor kontakt til din nærmeste synshal og hør om de kan være behjælpelige, samt hvad deres gebyr for ydelsen er. 

Pris: 380 kr. + gebyr

 

3. SKATs motorcentre

Sidste mulighed er SKATs egne motorcentre. Motorcentrene er at finde fire stedet i danmark. Du kan finde det motorcenter, der er tættest på dig her. Denne løsning er lidt dyrere, og vil sikkert også kræve at du bruger længere tid på at transportere dig hen til motorcentret. 

Pris: 480 kr.

 

Husk at tjekke synsrapporten inden du omregistrerer bilen

Inden du fuldfører omregistreringen er det en god idé at tjekke bilens synsrapport. Hvis du ikke har gjort dette inden du købte bilen, er det på høje tid. Synsrapporterne indeholder nemlig information om hvorvidt der er restgæld i bilen, hvor mange kilometer der er angivet, og dermed om der er rodet med kilometertælleren, samt eventuelle fejl og mangler som du vil få gavn af at vide inden bilen bliver omregistreret. 

Sidste opdateret 5. marts 2019