Billån

Har du brug for hjælp til finansiering af bil? Så er du kommet til det rette sted! Vi sammenligner en lang række låne muligheder, og lister dem i en overskuelig liste, med alle de mest nyttige informationer, du har brug for, inden du optager et lån hos en af låneudbyderene. Udover at vise de mest brugbare informationer, har du også mulighed for at filtrere resultaterne efter din alder og det ønskede lånebeløb.

Billigste billån

Vi ønsker naturligvis alle at finde det billigste og bedste billån. Det kan dog være svært at overskue de forskellige procentsatser, renter og ÅOP, medmindre man har sat sig lidt ind i bankverdenen. Vi har derfor samlet alle de lån vi har kunne finde, i en lang liste til dig. Listen vil helt sikkert bidrage til, at du får det billigste billån på markedet. For at du ikke behøver at vide alt om ÅOP, renter og hvordan man udregner tilbagebetalingen, har vi tilknyttet et til to eksempler under hvert lån. Disse har til formål at skabe mere gennemsigtighed, da det ellers kan være svært at gennemskue, hvilket lån der reelt set er det billigste og bedste.

Hvad er forskellen på et forbrugslån og et billån?

Et billån og forbrugslån er vel i virkeligheden det samme, tænker du måske. Og ja, du har tildels ret. Der er dog et par forskelle som gør sig gældende, og som du bestemt bør være opmærksom på, inden du finansierer din næste bil med et forbrugslån.

Den første og en meget vigtig faktor er løbetiden. Løbetiden på dit lån vil som regel være en del længere hvis der er tale om det billån. Det vil altså sige at du vil have længere til at betale lånet af, i forhold til hvis du betaler bilen via et forbrugslån. Dette gør at du lettere kan finde luft i budgettet til at købe en ny bil, og sikrer dig samtidigt at du ikke behøver at gå fra hus og hjem, hvis du løber ind i økonomiske problemer, da den månedlige ydelse på lånet vil være lavere, da du tilbagebetalingen er delt ud på flere måneder.

Derudover vil det være muligt at finde billån med bedre renter, da dette oftest er større beløber end hvis man fx optager et forbrugslån. Lavere rente betyder at det cut som låneudbyderen skal have for at låne dig pengene, vil være lavere og du vil derfor i det lange løb, få mere ud af dine egne penge, i form af lavere afdrag på lånet.

Ansøg ved flere låneudbydere

Det vil være en fordel at ansøge ved mere end én låneudbyder. Disse ansøgninger kan nemlig godt risikere at blive aflyst, og så skal du til at starte forfra, med at analysere og vurdere hvilke lån der er bedst. Vi anbefaler derfor altid at man ansøger til så mange man har lyst til.

Men er det ikke risikabelt, hvis alle lånene bliver godkendt?

Nej – når man ansøger om et lån hos en af ovenstående lånefirmaer, vil det være en ansøgning. Du anmoder faktisk mere eller mindre blot om en kreditvurdering, hvorefter de vender retur med et tilbud, som du så kan vælge at afvise eller acceptere.

Fordele ved online billån

Der er mange fordele ved at optage sit lån online, så hvis du allerede er hoppet helt med på 00’ernes teknik bølge og bruger nettet dagligt, vil et online lån være en oplagt måde at optage dit næste billån på. Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at låne online. Dem vil vi forsøge at belyse i dette afsnit.

Ulemper

Der er faktisk som vi ser det ikke så forfærdeligt mange ulemper, hvis du vel og mærke er vant til at surfe rundt på nettet. Hvis du er helt tryg ved dette, vil den eneste rigtige ulempe være at du ikke har fysisk kontakt med låneudbyderen. Du kan dog godt med online billån få personlig betjening, og få hjælp og rådgivning, så den eneste rigtige ulempe er nærværet – men sådan er det jo med al online aktivitet!

Fordele

Der er en hel del fordele ved at optage et billån online. Den mest benævnelsesværdige må være ekspeditionstiden. Når du ansøger om et lån online, får du typisk svar inden for få minutter. Kreditvurderingen (altså udbyderens vurdering af om du er berettiget til lånet, og om det er ansvarligt for dem at finansiere dit bilkøb) foregår oftest automatisk, og svartiden er derfor utrolig lav i forhold til hvis du optager et lån offline.

Udover svartiden på ansøgningen er der en række andre fordele:

  • Mindre papirarbejde – du slipper for at bøvle med en masse papirer og sparer samtidigt miljøet for en unødvendig belastning.
  • Lav rente – da der er stor konkurrence inden for online lån, er renterne presset helt i bund hos mange af låneudbyderene. Derudover er deres udgifter som regel mindre, hvorfor de kan skrue endnu mere på priserne.
  • Låneudbyderen er som regel ligeglad med hvad du køber.
  • Nemt – det er utrolig nemt at ansøge om et lån online, og tager ofte ikke mere end et par minutter.

Sidste opdateret 20. november 2019