Restgæld i bil

Har du tjekket om der er restgæld i den bil du er ved at købe? Hvis ikke, så er det med at komme i gang. Op i mod 15% af alle de person der bruger nummerplade oplysninger til at tjekke deres kommende bil, finder restgæld i denne. Restgæld kan både skyldes at bilen du kigger på, er købt vha. billån eller at den nuværende ejer har taget pant i bilen.

Mange er ikke klar over det, men hvis der er restgæld i bilen, så følger det med i et eventuelt bilkøb. Det er altså ikke muligt at få denne slettet ved at lave en omregistrering eller et salg. Der er hvert år mange bilkøbere, som får sig lidt af et chok, når de opdager at de har overtaget et afdrag eller på anden måde en gæld i forbindelse med deres bilkøb. Læs med her på siden, for at lære hvordan du tjekker om der er gæld i bilen, og hvad du skal gøre hvis du opdager at der skyldes penge i bilen.

Sådan tjekker du om der er restgæld

Det er ufatteligt nemt at tjekke om der er restgæld, eller om der er taget pant i en bil. Netop derfor bør du altid gøre det inden en handel, da det i kan betyde at du overtager gælden. Alle oplysninger omkring gæld, når det kommer til køretøjer, ligger offentligt tilgængeligt på tinglysning.dk. Her kan du finde alt lige fra restgæld til pant i bilen. Du kan også slå din nummerplade op på vores side – vi forsøger at hente al information omkring emnet fra tinglysningen.

Hvad gør du hvis der er restgæld?

Proceduren for hvad du skal gøre, hvis du har opdaget at der er skyldes penge i den bil du har købt, afhænger af om bilen er købt privat eller hos en forhandler. Se nedenstående for at få oplysninger omkring dine muligheder.

Køb af brugtbilsforhandler

Hvis du har købt bilen gennem en brugtbilsforhandler, er der meget større chancer for at du ikke hæfter for gælden. Dette er forhandlerene klar over, og der vil derfor være længere i mellem forhandlere, som forsøger at snyde med restgælden, men ikke desto mindre sker det af og til, og du bør derfor altid tjekke tinglysningen for at se om du er ved at overtage en gæld. For at forbrugerkøb lovgivningen / købeloven træder i  kræft i dette tilfælde, kræver det at du ikke er blevet gjort opmærksom på gælder i forbindelse med købet. Hvis du ikke er det, har du krav på at sælger betaler det udestående, inden for en rimelig tidsramme. Hvis dette ikke imødekommes, har du ifølge loven ret til at annullere handlen.

Der er derfor gode muligheder for at få styr på dette, hvis bilen er købt gennem en brugtbilsforhandler

Privathandel

I en privathandel er du ikke særlig godt stillet uden en slutseddel, da det vil være svært at påvise at du ikke har været klar over gælden. Derudover er der ingen købelov der træder i kræft i disse tilfælde. Hvis du har en slutseddel med ukorrekte informationer omkring gælden, kan du dog bevise at handlingen har været bevidst, og at gælden har været holdt skjult fra dig. Under alle omstændigheder bør du altid, gøre følgende når du handler med biler:

  • undersøger restgælden
  • benytte dig af slutseddel

Husk slutsedlen

En god måde, hvorpå du kan påvise at sælger bevidst har snydt dig til at tro bilen var gældfri, er ved at have en udførlig slutseddel. Slutsedlen bør indeholde information omkring gæld, som udfyldes af sælger. Denne kan bruges til at påvise, at sælger bevidst har forsøgt at snyde dig, til at overtage en gæld. Du kan download vores slutseddel her.

Sidste opdateret 26. april 2019