Flere får bil, bilen anvendes oftere og der kommer mere trafik på vejene. I langt de fleste tilfælde er det dog ikke nødvendigt at tage bilen – her får du 3 gode grunde til at lade bilen stå lidt oftere.

#1: Din bil forurener luften du indånder

Mange benytter bilen dagligt til at køre på arbejde, hente børn og meget mere. Med en bil er det let at komme fra a til b i hverdagene, men bilen og anden benzin- og dieseldrevent køretøj belaster og forurener luften – den som du indånder.

Din bil er en af de største syndere, når det kommer til klima, miljø og sundhed. Hver gang du kører bil, forurenes luften af bittesmå udstødningspartikler. Disse partikler optager du via slimhinderne i næsen, hvorefter de vandrer rundt i din hjerne og krop.

Partiklerne indeholder blandt andet tjære og sod, hvilket er to ting som vi mennesker helst vil undgå at få ind i kroppen. De er decideret usunde for os, da de er kræftfremkaldende, og øger risikoen for bronkitis, blodpropper, hjertekarsygdomme og meget mere.

Sod og tjære giver ikke kun helbredsmæssige skader. Særligt er sodpartiklerne en væsentlig bidragsyder i forhold til klimaforandringerne. Benyt bilen mindre og du sparer miljø, klima, dig selv og dine kære for store mængder forurening.

#2: Hop på cyklen og øg din livskvalitet

Når du lader bilen stå, er det godt med et alternativt transportmiddel, og her er cyklen god. På en cykel kommer du fra a til b, du får frisk luft, motion og så booster du din sundhed, både fysisk og mentalt.

Studier viser at blot en times cykling om ugen mindsker risikoen for at udvikle hjertesygdomme, og cykler du dagligt, vil du være godt rustet mod overvægt, for højt blodtryk og kolesteroltal samt meget mere.

Det er altså sundt at cykle, og ikke nok med at cyklen er et godt alternativt transportmiddel til bilen, så er der en lang række fordele ved at hoppe på den tohjulede så ofte som muligt. Dem får du listet her.

  • Cykling forbedrer livskvaliteten
  • Cykling forbedrer luftkvaliteten
  • Cykling forbedrer trafiksikkerheden på vejene
  • Cykling skaber færre trafikpropper og trafikale problemer
  • Cykling slider mindre på vejene
  • Cykling sparer dig og samfundet penge
  • Cykling letter på byrden hos sundhedsvæsnet

En cykel kommer i mange størrelser, former og typer. Du kan både få en cykel med el, som hjælper dig med at komme hurtigt frem, en cykel med lad, hvis du skal hente og fragte dine børn og en helt almindelig cykel.

Find din nye cykel hos Printzlau. De har et godt udvalg at cykler i høj kvalitet, som du, samfundet, miljø og klima vil nyde stor gavn af.

#3: Spar penge og boost fællesøkonomien

Går du, eller tager du cyklen, sparer du penge på benzin/ diesel og på slitage af din bil. Det vil med tiden kunne mærkes økonomisk på din bilforsikring. Ligeledes udgør du som cyklist en mindre forsikringsrisiko.

Tager du bilen, koster det statskassen cirka seks gange mere, end hvis du tager cyklen, målt på omkostninger ved vedligeholdelse af veje, trafikpropper og trafikrelateret forurening som påvirker helbredet, og som kræver at blive behandling af sundhedsvæsenet.

Sidste opdateret 2. maj 2020