Overvejer du at købe en brugt bil, men er i tvivl om hvad du bør være opmærksom på, eller tjekke i den forbindelse? Vi vil her i guiden forsøge at guide dig bedst muligt i mål. Det kan være en dyr affære, at købe en splinter ny bil og samtidigt belaster det miljøet, da produktionen vil blive forhøjet. Der er derfor mange der vælger at købe en brugt. Ligegyldigt hvad dine årsager er til at købe bil, er du velkommen til at bruge denne guide.
Tjek bilen
Når du er ude og kigge på din “nye” brugte bil, er der en række ting du kan tjekke selv. Der er mange der overser enkelte af disse, hvorfor du med fordel kan medbringe dem på din mobil, eller på et stykke papir.
Du bør tjekke følgende:
- Motor – Du bør altid prøvekøre bilen grundigt, da der kan være mærkelige lyde fra motoren. En sådan mislyd, kan betyde at noget er galt med bilen, og ende med at koste dig i mellem 5-15.000 kr.
- Aircondition-anlæg – Mens du er ude og prøve køre bilen, bør du teste bilens A/C anlæg. Det er her vigtigt at du tester både varme og kulde, da du højest sandsynligt vil få brug for begge. Hvis du ikke opdager en fejl med A/C-anlægget inden du køber den brugte bil, hænger du på regningen. Prisen for at få dette repareret ligger på 5.000-10.000 kr.
- Sædevarme – Du bør i samme omgang teste om sædevarmen virker. Hvis sædevarmen i samtlige sæder ikke fungerer, kan det blive en dyr affære, og ende med at koste dig op til 5.000 kr. pr sæde.
- Stenslag – Er der stenslag i ruden eller i lakken? Hvis du ikke opdager stenslag i tide, vil det betyde at bilen muligvis ikke kan blive godkendt til syn, da disse kan hæmme udsigten, og dermed være til fare for dig selv og andre. Hvis ruden skal skiftes kan det nemt komme til at koste dig 5.000 kr.
Udover at tjekke en masse ting på stedet, når du handler, bør du også tjekke om bilen har restgæld. Restgæld vil nemlig som hovedregel blive overdrage til den nye ejer, og det ønsker man ikke som en uforudset udgift. Udover restgæld bør du tjekke om der er blevet pillet ved kilometertælleren. Kilometerfusk er ret udbredt i danmark og er derfor højt på listen over ting du skal undersøge. Derudover kan det være en fordel at have kigget på de seneste synsrapporter, for at få øjnene op for eventuelle fejl og mangler, som du måske ender med at have problemer med inden for de næste par år. Hvis der er ting der skal rettes op på i synsrapporterne, bør du aftale med sælger, hvem der skal stå for udbedringerne. Hvis du ikke ønsker at undersøge alle disse ting selv, kan du med fordel bruge vores værktøj til at tjekke din bil.
Slutseddel / Købsaftale
Når du har tjekket bilen i sømmene, skal der laves en juridisk kontrakt. Denne kan i godt selv stå for, og behøver derfor at at betale i dyredomme for at få denne del på plads. Hvis sælger allerede står klar med en slutseddel, er det vigtigt at du læser denne godt igennem. Din underskrift er nemlig som ved de fleste andre ting gældende, og hvis du ikke har gennemgået slutsedlen grundigt, kan det blive en dyr omgang.
Klik her hvis du vil vide mere om slutsedler og downloade vores gratis version
Finansiering
Det kan være dyrt at købe “ny” brugt bil, og mange har ikke fået lavet en opsparing i tide, da mange bilkøb sker på baggrund af at den gamle ikke kunne mere. Vi har derfor lave en liste over mulige billån, som du frit og kvit kan bruge til at sammenligne de mange muligheder. Når du låner til en bil, er det vigtigt at sætte sig ind i de forskellige rentesatser, samt hvor meget det fulde tilbagebetalingsbeløb er.
Vi ønsker dig held og lykke med din bilhandel
Sidste opdateret 25. maj 2019