Det er i dag mange danskere, der ynder at tage på en ferie via bilen. Det er derfor blevet normalt, at man tager på en kør-selv-ferie, og det er der flere grunde til. For det første er der mange, der mener, at det er muligt at spare en stor sum penge ved at stå for transporten selv frem for at skulle punge ud til for eksempel flybilletter.

Derudover kan man være mere spontan i sine beslutninger, idet man selv bestemmer, hvornår man vil ud og opleve nogle ting, og hvornår man vil videre. Og sidst men ikke mindst får man skabt sig noget kvalitetstid med familien, idet man pludselig er tvunget til at befinde sig på meget lidt plads i flere timer i træk.

Det er noget, du kan læse mere om på en side som ferieudstyr.dk.

Sørg for at du kan komme lovligt ind i byerne

Dog er der nogle ting, som det er vigtigt, at man er opmærksom på, før man drager på ferie. For det første skal man kende sin bil ganske godt.

Når det kommer til mange af de større europæiske byer, som man måske skal igennem, er der nemlig nogle biler, der ikke må køre lovligt. Det har noget med CO2 udledningen at gøre, og derfor er det noget, der kræver, at du tager et kig på din nummerplade.

Ud fra denne kan du nemlig få en lang række oplysninger om din bil, og dermed kan du også hurtigt finde ud af, om den overholder de krav, som den givne by har, eller om I er tvunget til at køre uden om.

Din bil skal kunne holde til den lange tur

Derudover kan du også benytte den viden til at finde ud af, om det overhovedet er forsvarligt at køre en så lang tur i din bil. Ofte er de ældre biler ikke nær så sikre, besparende og komfortable, som det gør sig gældende med de nyere modeller, og derfor kan det være, at du skal overveje en ny bil, før du tager hele familien med ud på en kør-selv-ferie.

Er der hjælp at hente, hvis uheldet er ude?

Samme oplysninger kan også fortælle dig noget mere om den sikkerhed, som du drager afsted med på papiret. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med dine forsikringer, og hvad de dækker, hvis uheldet skulle være ude på en udenlandsk landevej, og om der er noget hjælp at hente i sådant et uheldigt tilfælde.

Det er også via din nummerplade muligt for dig at se, om du kan få noget vejhjælp og i så fald, om det er noget, som du selv skal betale for.

Det er ikke nok med god underholdning

Når du skal på en kør-selv-ferie med familien, skal du således ikke blot sørge for, at alle føler sig underholdt og godt tilpasse i bilen undervejs, du skal også sikre dig, at bilen er klar til den lange tur. Er den ikke det, kan det nemlig komme til at gå meget negativt ud over den gode oplevelse, som I alle skulle have nydt sammen.

Sidste opdateret 15. januar 2020